ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Αλλαγές στις μετακινήσεις εκτός νομού για τους ασθενείς προς τον ιδιωτικό τομέα – Τι προβλέπει νέα απόφαση

Στροφή από την κυβέρνηση για τις μετακινήσεις των ασθενών

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής κάνει η κυβέρνηση σε ότι αφορά στις μετακινήσεις εκτός νομού για τους ασθενείς. Με την αρχική της απόφασης απαγορεύονταν να βγουν εκτός νομού οι ασθενείς, έστω κι αν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ωστόσο λόγω των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν στην ιατρική κοινότητα, τελικά η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για να μπορούν να μετακινούνται οι ασθενείς αποκλειστικά όμως σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης. Διαβάστε ΕΔΩ τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν:
«Κορονοϊός: Στα κάγκελα οι γιατροί για την απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού των ασθενών – Τι ζητούν και τι σχεδιάζει η κυβέρνηση»

Τι προβλέπει η απόφαση

Ειδικότερα στο νέο ΦΕΚ που εκδόθηκε από την κυβέρνηση με τις υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών, προβλέπεται πλέον: «Για λόγους υγείας, στην περίπτωση μετακίνησης βα) προς δημόσια δομή υγείας, ββ) αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική».

Ωστόσο ακόμη και η νέα απόφαση φαίνεται ότι δημιουργεί και πάλι προβλήματα στους ασθενείς αφού μπορούν να μετακινηθούν μόνο προς ιδιωτικές κλινικές και όχι σε ιδιώτες γιατρούς ή διαγνωστικά κέντρα.

Όπως διευκρινίζεται: «Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης».

Η σχετική απόφαση θα ισχύσει μέχρι και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Πατήστε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το ΦΕΚ

FEK HealthReport.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button