ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης- Ποιες περιοχές μπαίνουν στο κόκκινο

Αναλυτικά οι περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο

Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας με νέες περιοχές να μπαίνουν και στο κόκκινο. Έτσι στο κόκκινο επίπεδο παραμένουν η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Πιερία, η Πέλλα, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Καστοριά, η Δράμα, η Καβάλα, η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Καρδίτσα και η Ημαθία.

Επίσης δύο Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, της Μαγνησίας και του Έβρου, μπαίνουν στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτης της χώρας, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού παραμένει χαμηλά.

Από το κίτρινο στο πορτοκαλί πέρασε και το κέντρο της Αθήνας, με προοπτική την επόμενη εβδομάδα να βρεθεί στο κόκκινο, ενώ η εμβολιαστική κάλυψη φτάνει στο 62,81%.

Παράλληλα πέντε περιοχές παρουσίασαν καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα και από το πορτοκαλί επίπεδο πέρασαν στο κίτρινο. Πρόκειται για τις Θεσπρωτία, Ρέθυμνο, Λακωνία, Ηλεία και Ευρυτανία.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον covid

Από το πράσινο στο κίτρινο πέρασαν και η Άρτα και το Άγιο Όρος, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει χαμηλή.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα έχουν καταργηθεί και τα χρώματα στις περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη έχουν πλέον μόνο ενημερωτική αξία για τους κατοίκους της κάθε περιοχής, όπως είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τους επιδημιολογικούς δείκτες!

Τι προβλέπεται στις κόκκινες και τι στις πορτοκαλί περιοχές

Στα δύο υψηλότερα επίπεδα 3 και 4 (πορτοκαλί και κόκκινο) προβλέπονται μέτρα Δημόσιας Υγείας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ή Δήμου.

Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να:

αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2

πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση

πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button