ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ανακοινώνονται τα νέα αυστηρότερα μέτρα για την Αττική – Τι πρότειναν οι ειδικοί

Νέα αυστηρότερα μέτρα για την Αττική που καταγράφει 809 νέα κρούσματα σε μία εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση μετά την εισήγηση των ειδικών

Μέτρα για να περιορισθεί η επιδημία στην Αττική αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στο Λεκανοπέδιο είναι εξαιρετικά υψηλό. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα εντοπίσθηκαν 809 επιβεβαιωμένα κρούσματα, χωρίς μάλιστα να υπολογίσει κανείς πόσα δεν έχουν καταγραφεί επισήμως, αλλά και σε πόσους άλλους μπορεί να έχει μεταδοθεί ο κορονοϊός.

Η επιτροπή των ειδικών λίγο πριν τηn καραντίνα
Η επιτροπή των ειδικών σε παλαιότερη σύσκεψη (ΦΩΤΟ αρχείου HealthReport.gr)

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους ειδικούς της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, κατάλογο με μέτρα για να ληφθούν σε Δήμους της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα.

Οι προτάσεις των ειδικών

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι ειδικοί κατέληξαν αργά χθες το απόγευμα στα μέτρα που θα προτείνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ήδη παραδόθηκε η σχετική λίστα. Η τηλε-διάσκεψη διήρκησε αρκετές ώρες δεδομένου ότι οι 25 επιστήμονες θα έπρεπε από κοινού να καταλήξουν στα νέα μέτρα.

Όμως την τελική απόφαση την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος μπορεί και να αποφασίσει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα από αυτά που προτείνουν οι επιστήμονες. Διαβάστε ΕΔΩ τι αποκάλυψε το HealthReport.gr για τις προτάσεις των ειδικών: «Κορονοϊός: Επεκτείνεται στην Αττική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους – Τι προτείνει η Επιτροπή των Ειδικών»

Μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους της Αττικής προτείνουν οι ειδικοί

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τα βασικά νέα έκτακτα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνουν εκτός των άλλων:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους ακόμη και σε εκείνους που σήμερα δεν εφαρμόζεται.

Σε ότι αφορά όμως τους εξωτερικούς χώρους θα υπάρξει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας σε σημεία όπου καταγράφεται συνωστισμός.

Ακόμη μικρότερο αριθμό ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως συγκεντρώσεις, συναυλίες, συνέδρια, γάμους κ.λ.π.

Ο κορονοϊός μεταδίδεται πιο εύκολα στα μπαρ

Περιορισμένο αριθμό ατόμων που θα παραβρίσκονται στο ίδιο τραπέζι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο, αλλά και στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορoνοϊός: Έρχονται νέα έκτακτα μέτρα για την Αττική με εντολή Μητσοτάκη – Τι θα περιλαμβάνουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button