ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Αναστολή επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία, γηροκομεία και κέντρα φροντίδας ΑμεΑ στην Αττική – Πότε θα επιτρέπεται

Το μέτρο ισχύει από σήμερα 16/09 έως τις 30/09/2020

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Αναστολή επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία, γηροκομεία και κέντρα φροντίδας ΑμεΑ στην Αττική – Πότε θα επιτρέπεται

Μετά τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει η έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική η κυβέρνηση αποφάσισε νέα μέτρα – ανάχωμα στον ιό. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς: “Χαρδαλιάς: Σαρώνεται με μέτρα η Αττική – Τι αλλάζει στη ζωή μας”

Για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε για τα νέα μέτρα που αφορούν στην αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, “παγώνει” μέχρι τέλους του μήνα τα επισκεπτηρία σε νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων.

Αναλυτικότερα αναφέρει:

1. Την προσωρινή αναστολή στο σύνολο της Επικράτειας, της λειτουργίας επισκεπτηρίων: α) στα νοσοκομεία, β) τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.), τα γηροκομεία, τις δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και άλλα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και γ) στις δομές ευάλωτων και ευπαθών ομάδων.

Οι εξαιρέσεις

2. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η διενέργεια επισκεπτηρίου στις περιπτώσεις της παρ. 1, εφόσον ο ασθενής/ φιλοξενούμενος βρίσκεται σε προθανάτια κατάσταση και υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Η επίσκεψη διενεργείται από ένα (1) άτομο ανά ασθενή/φιλοξενούμενο.

β. Απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (όπως πυρετός, βήχας, αναπνευστική δυσχέρεια).

γ. Οι επισκέπτες υποχρεούνται να εφαρμόζουν την υγιεινή των χεριών και τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής, καθώς και τους ισχύοντες κανόνες τήρησης αποστάσεων.

δ. Οι επισκέπτες υποχρεούνται να φορούν μη ιατρική μάσκα προστασίας.

3. Ειδικώς ως προς τα περιοριστικά μέτρα στην είσοδο σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, εφαρμόζεται η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.20030/21.3.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου (Β’ 985), όπως εκάστοτε ισχύει.

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button