ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ανεβαίνουν επικίνδυνα κρούσματα και θετικότητα- Συναγερμός εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει αύξηση

Έντονη ανησυχία προκαλεί η καθημερινή αύξηση των νέων κρουσμάτων κορoνοϊού τη στιγμή μάλιστα που οι ειδικοί εκτιμούν βάση μαθηματικών μοντέλων ότι μέσα στον Αύγουστο θα κορυφωθεί το τέταρτο κύμα.

Υπό το πρίσμα αυτό κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την πορεία της νόσου τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς ο Αύγουστος είναι ο πιο δύσκολος μήνας, με την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου να προκαλεί πονοκέφαλο.

Ιδιαιτέρα το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου θεωρείται κρίσιμο, όσον αφορά τη διασπορά του ιού στη χώρα, αφού το κύμα εξόδου από τα μεγάλα αστικά κέντρα θα κορυφωθεί.

Έτσι όσο πλησιάζουμε σε αυτή την ημερομηνία ορόσημο για την πορεία του κορονοϊού, η κατάσταση θα επανεξετάζεται καθημερινά καθώς η έντονη κινητικότητα και οι οικογενειακές συναθροίσεις ενδεχομένως να αυξήσουν ακόμη περαιτέρω την ενδοοικογενειακή διασπορά.

Οι εστίες υπερμετάδοσης

Οι εστίες υπερμετάδοσης του ιού που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας προκαλούν ανησυχία και στον ΕΟΔΥ και στις Αρχές.

Βάση της επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ οι περιοχές που παρουσιάζουν έντονη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου με ανοδική τάση εκτός από την Αττική είναι:

Η Κρήτη

Η Μύκονος

Η Ίος

Η·Ζάκυνθος

Η Τήνος

Η Λευκάδα

Η Σαντορίνη

Η Πάρος

Η Ρόδος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button