ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα δημοφιλή νησιά – «Φλέγεται» η Κρήτη

Αναμένονται μέτρα με νέα mini lockdown

Ενώ οι πυρκαγιές είναι ακόμη σε εξέλιξη, έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση για τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές.

Άλλωστε, οι εβδομάδες που ακολουθούν είναι κρίσιμες καθώς ο Αύγουστος είναι ο μήνας κατά τον οποίο κορυφώνονται οι διακοπές. Οι πολίτες είναι πιο χαλαροί, μεγάλο ποσοστό βρίσκεται σε διακοπές και δεν τηρεί τα μέτρα, όπως βέβαια συμβαίνει ακόμη και στις πόλεις παρά το γεγονός ότι οι αρχές προχωρούν σε ελέγχους τόσο στην εστίαση όσο και στα κέντρα διασκέδασης. Σε αυτό το πλαίσιο, τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι τσουχτερά ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται σταθερά το ενδεχόμενο για mini lockdown σε περιοχές που η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών είναι ραγδαία.

Στο τραπέζι των συζητήσεων ενδεχόμενα mini lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthreport.gr αναμένεται να ληφθούν νέα έκτακτα μέτρα και να ανακοινωθούν mini lockdown σε περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες και τα κρούσματα παρουσιάζουν σε καθημερινή βάση αυξητική πορεία.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι ειδικοί μελετούν την επιδημιολογική εικόνα καθημερινά και καθώς παραμένει αυξημένη η διασπορά του κορονοϊού σε όλη τη χώρα αλλά σε ορισμένες – ιδιαίτερα σε κάποια νησιά- περιοχές τα κρούσματα αυξάνονται ανησυχητικά κάθε μέρα, αναμένεται να εισηγηθούν έκτακτα μέτρα. Είναι ενδεικτικό ότι χθες, εντοπίστηκαν αυξημένα κρούσματα σε κάποιες περιοχές όπως στην Κρήτη όπου τα κρούσματα έφτασαν τα 440 αλλά και στη Ρόδο που είχε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button