ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ανησυχία προκαλεί ο Δεκαπενταύγουστος και οι εορτασμοί– Η έκκληση Χαρδαλιά

Έντονη ανησυχία στις αρχές από τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου αλλά και για το αν οι πιστοί θα τηρήσουν τα μέτρα προστασίας

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Ανησυχία προκαλεί ο Δεκαπενταύγουστος και οι εορτασμοί– Η έκκληση Χαρδαλιά

Σε συναγερμό έχουν τεθεί για σήμερα αλλά και για όλο το Σαββατοκύριακο οι υγειονομικές και οι ελεγκτικές αρχές, καθώς φοβούνται πως οι εορτασμοί για τον Δεκαπενταύγουστο θα προκαλέσουν συνωστισμό σε διάφορες περιοχές.

Παρότι οι λιτανείες απαγορεύτηκαν λόγω κορονοϊού, οι λειτουργίες που θα γίνουν και πιθανώς και κάποιες απείθαρχες συμπεριφορές, έχουν θέσει σε απόλυτη ετοιμότητα τους αρμόδιους. Διαβάστε ΕΔΩ τι απαγορεύτηκε με τον φόβο της διασποράς του κορονοϊού: «Κορονοϊός: Τέλος οι λιτανείες και τα πανηγύρια τον Δεκαπενταύγουστο – Νέα έκτακτα μέτρα Χαρδαλιά»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς πάντως έκανε ειδική αναφορά στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, καλώντας τους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα που ισχύουν, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των πρόσφατων δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Η ανησυχία της επιστροφής

Στο μεταξύ όμως ανησυχία προκαλεί στις αρχές και η επιστροφή όσων βρίσκονται σε διακοπές και περιμένουν το Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο να γυρίσουν στις μεγάλες πόλεις. Άλλωστε ο φόβος των ειδικών είναι μην “ταξιδέψει” ο κορονοϊός από τα νησιά στα αστικά κέντρα.

Ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής συστήνεται από τους αρμόδιους μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές, ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button