ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Αποκλιμάκωση της πανδημίας αλλά φλέγεται η Βόρεια Ελλάδα – Ενδοοικογενειακή μετάδοση και εκδηλώσεις «ενοχοποιούνται» για τη διασπορά

Τι δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η καθηγήτρια παιδιατρικής – λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου για την εξέλιξη της πανδημίας

Σε αποκλιμάκωση είναι η πανδημία στη χώρα μας αυτό το διάστημα όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής – λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να αισιοδοξούν.

Ωστόσο όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία υπάρχει ακόμη και υπερδιπλάσια διασπορά σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα. Ενδοοικογενειακή μετάδοση και εκδηλώσεις «ενοχοποιούνται» για τη διασπορά, αφού οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι εκεί «κυκλοφορεί» με μεγαλύτερη ευκολία ο κορονοϊός.

Η Βόρεια Ελλάδα

Ειδικότερα σύμφωνα με την κ.Παπαευαγγέλου, στην Ξάνθη καταγράφεται μέχρι διπλασιασμός των νέων κρουσμάτων, στην Κοζάνη υπάρχει αύξηση ακόμη και 60%,  ενώ αύξηση στο 40% υπάρχει στην Πιερία. Στη Θεσσαλονίκη πάντως καταγράφεται υπερδιπλασιασμός του μέσου κυλιόμενου αριθμού των νέων κρουσμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button