ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Αποτελεσματικό κατά 95% το εμβόλιο της Moderna

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Αποτελεσματικό κατά 95% το εμβόλιο της Moderna

Mετά την Pfizer kαι δεύτερη φαρμακευτική εταιρεία η Moderna ανακοίνωσε ότι και το δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι πολύ αποτελεσματικό!

Μια ενδιάμεση ανάλυση, που δημοσιεύθηκε σήμερα (Δευτέρα) στη δημοσιότητα και η οποία βασίστηκε σε 95 επιβεβαιωμένους ασθενείς της Covid-19, έδειξε ότι το υποψήφιο εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,5%.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει τώρα να υποβάλει αίτηση στην αμερικανική εποπτική Αρχή, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, για έγκριση έκτακτης ανάγκης τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ίδια την εταιρεία, το εμβόλιο της Moderna είναι το δεύτερο στον κόσμο με τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα μετά από εκείνο της Pfizer.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά είπε ο ίδιος ο επικεφαλής των επιδημιολόγων στις ΗΠΑ, Δρ Άντονι Φάουτσι. «Είναι όσο καλό θα μπορούσε να είναι! 94.5% είναι πραγματικά εκπληκτικό», είπε ακόμα.

«Ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές ημέρες στην ζωή μου και στην καριέρα μου! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να μπορούμε να παρασκευάσουμε αυτό το εμβόλιο και να διαπιστώνουμε ότι μπορεί να προλαμβάνει την εξάπλωση της πανδημίας με τόση αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της Moderna, Δρ Ταλ Ζάκς.

Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στα μέσα του Δεκεμβρίου είπε επίσης ο Δρ Φάουτσι. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν με τις ευπαθείς ομάδες και θα είναι διαθέσιμες στον υπόλοιπο πληθυσμό έως την Άνοιξη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button