Κορονοϊός: Αρνούνται οι καθηγητές Ιατρικής Αθήνας να νοσηλεύουν πλέον ασθενείς με covid – Στα κάγκελα οι νοσοκομειακοί γιατροί

Απίστευτη απόφαση από τους καθηγητές Ιατρικής που αποφάσισαν να μην νοσηλεύουν πλέον ασθενείς με covid - Τι καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

(ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ HealthReport.gr)

Φυγή εν μέσω πανδημίας από τη μάχη για τη ζωή των ασθενών με covid καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς της Αθήνας, οι οποίοι με απόφαση τους που κοινοποίησαν μάλιστα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αρνούνται πλέον να νοσηλεύουν ασθενείς με κορονοϊό.

Όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), την περασμένη εβδομάδα, 13 – 17 Σεπτεμβρίου 2021, κοινοποιήθηκε σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής έγγραφο από την Ιατρική Σχολή Αθήνας το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει πως «δεν θα γίνονται δεκτοί από εδώ και πέρα ασθενείς πάσχοντες από Covid 19 στις πανεπιστημιακές κλινικές και πως θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ», σημειώνει η ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ το αρχικό έγγραφο παρουσιάζεται ως ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης της ιατρικής σχολής με ημερομηνία 31/08/21 και είχε κοινοποιηθεί ως «εξαιρετικά επείγον» στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και στους διοικητές της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠε).

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των καθηγητών Ιατρικής της Αθήνας, το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών είναι να εκπαιδεύουν νέους γιατρούς. Ωστόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί αντεπιτίθενται λέγοντας πως το 75% των ειδικευόμενων γιατρών εκπαιδεύεται σε τμήματα του ΕΣΥ.

«Θράσος και αλαζονεία»

Η ΕΙΝΑΠ μιλά για «επίδειξη θράσους και αλαζονείας το αφήγημα πως οι Κύριοι Κύριοι Καθηγηταί θα δώσουν «οδηγίες» στους γιατρούς του ΕΣΥ σχετικά με την περίθαλψη ασθενών Covid» τονίζοντας πως όταν οι γιατροί του ΕΣΥ έδιναν μάχη επί 18 μήνες για τους ασθενείς με covid εκείνοι σιωπούσαν, προσθέτοντας: «όταν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι καθηγητές σιώπησαν όταν επιφανείς εκπρόσωποί τους δήλωναν δημοσίως ότι ο ιός δήθεν δεν μεταδίδεται με τη μετάληψη γιατί επισυμβαίνει κάποιο υπερφυσικό θαύμα.

Δεν έχουν καμία ανάγκη να λάβουν ιατρικές οδηγίες από συναδέλφους που σιώπησαν όταν άλλοι επιφανείς εκπρόσωποί τους εδώ και 18 μήνες εφευρίσκουν τις πιο αστείες αντιεπιστημονικές δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν εκ των υστέρων προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις» σημειώνει η ΕΙΝΑΠ.

Άγνωστο παραμένει πάντως εάν το σύνολο των καθηγητών Ιατρικής της Αθήνας συμφωνεί με την απόφαση αυτή κάτι για το οποίο αναρωτιούνται και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Πατήστε ΚΛΙΚ παρακάτω στο “έγγραφο” για να δείτε την ανακοίνωση – απόφαση των καθηγητών Ιατρικής της Αθήνας

ΕΓΓΡΑΦΟ

Να σημειωθεί ότι για τον αποκλεισμό ασθενών από πανεπιστημιακές κλινικές η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας γι αυτό και οι νοσοκομειακοί ιατροί αναφέρουν: «Προειδοποιούμε του υπουργούς, τους Διοικητές της 1ης και 2ης Υ.Πε. αλλά και τη διοίκηση ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ πως όποιος συναινέσει στον αποκλεισμό ασθενών Covid 19 από δημόσιες πανεπιστημιακές κλινικές θα είναι υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο».

Πάντως το ζήτημα είναι ότι η απόφαση- ανακοίνωση από τους καθηγητές Ιατρικής έρχεται τη στιγμή που αυξάνονται ραγδαία οι νοσηλείες κυρίως ασθενών με covid που δεν έχουν εμβολιασθεί αλλά και την ώρα που το υπουργείο υγείας ετοιμάζεται να μετατρέψει κι άλλες κλίνες σε covid για να καλυφθούν οι ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα αναζητείται και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας για παν ενδεχόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Οι φόβοι υγειονομικών και κυβέρνησης για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για τους αρνητές – Σε ετοιμότητα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία

Δήμητρα Ευθυμιάδου:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα