ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Αύριο αποφασίζεται η άρση ή όχι των αυστηρών μέτρων σε Δυτική Αττική και Κοζάνη

Τι θα εξετάσουν οι ειδικοί και τα κυβερνητικά στελέχη για τη Δυτική Αττική και την Κοζάνη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών μετά τα πιο αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Δυτική Αττική και την Κοζάνη αναμένεται να εξετάσουν αύριο οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας.

Τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν μετά την έκρηξη κρουσμάτων που διαπίστωσε ο ΕΟΔΥ είναι πολύ πιο αυστηρά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα και έχουν ισχύ μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής. Δείτε ΕΔΩ που κατεγράφησαν χθες όλα τα νέα κρούσματα: «Δείτε σε ποιες περιοχές της Ελλάδας εντοπίζονται τα 853 νέα κρούσματα»

Οι ειδικοί επιστήμονες θα μελετήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αξιολογήσουν αύριο σε ειδική τηλεδιάσκεψη εάν χρειάζεται παράταση του αυστηρού lockdown στις δύο αυτές περιοχές ή θα μπορούν να επανέλθουν στα επίπεδα των περιορισμών που ισχύουν και στην υπόλοιπη χώρα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς: «Παρακολουθούμε αναλυτικά και αξιολογούμε όλα τα δεδομένα σε καθημερινή βάση. Την Πέμπτη θα τεθούν σε γνώση των επιδημιολόγων μας για τις δικές τους εισηγήσεις σχετικά με την παράταση ή όχι των επιπλέον αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν ως τα ξημερώματα της Παρασκευής».

Με βάση πάντως την τελευταία καταγραφή του ΕΟΔΥ, στη Δυτική Αττική χθες εντοπίσθηκαν 26 νέα κρούσματα και στη Κοζάνη 25.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button