Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Αυτά τα 2 «χειρότερα» και πιο ανησυχητικά συμπτώματα

Ποια είναι τα 2 «χειρότερα» και πιο ανησυχητικά συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται ο κορονοϊός

Αρχική > Ειδήσεις Υγείας > Κορονοϊός: Αυτά τα 2 «χειρότερα» και πιο ανησυχητικά συμπτώματα

Όσο η επιστήμη μαθαίνει περισσότερο για τον νέο κορονοϊό, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι ορισμένα συμπτώματα προκαλούν περισσότερα προβλήματα στην πορεία της ασθένειας κάποιου.

Πρόσφατη μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό, αλλά αναρτήθηκε ως προδημοσίευση, έδειξε ότι δύο σοβαρά συμπτώματα της COVID-19 μπορεί να υποδηλώνουν υψηλότερες πιθανότητες νοσηλείας μεταξύ εκείνων με μακροχρόνιες επιπτώσεις της νόσου.

Μάλιστα όπως προκύπτει στατιστικά όσοι έχουν συνεχή πυρετό και  απώλεια όρεξης έχουν αυξημένες πιθανότητες να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο.Η ερευνητική ομάδα πίσω από τη μελέτη συνέλεξε δεδομένα από περισσότερους από 4.100 ασθενείς με COVID-19 και διαπίστωσε ότι περίπου το 13% των συμμετεχόντων είχε παρατεταμένα συμπτώματα που διήρκεσαν τουλάχιστον 28 ημέρες. Επιπλέον 1 στους 20 ασθενείς ήταν άρρωστος για πάνω από δύο μήνες και 1 στους 50 ήταν άρρωστος για πάνω από τέσσερις μήνες.

Μεταξύ αυτών των παρατεταμένων περιπτώσεων, οι ασθενείς που παρουσίασαν πέντε ή περισσότερα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποτελέσουν ασθενείς με “μακρά COVID-19”.

Κορονοϊός: Τα σημάδια sos

Τα πιο κοινά συμπτώματα της Covid-19 είναι ο πυρετός – πάνω από 37,8C – επίμονος βήχας (συνήθως ξηρός) και η απώλεια γεύσης ή/και όσφρησης.

Επίσης, μερικές φορές οι ασθενείς εμφανίζουν κόπωση και πόνο στο σώμα, πονόλαιμο, πονοκεφάλους και δύσπνοια.

Η διάρροια, η καταρροή και το «μπούκωμα» στη μύτη είναι σπανιότερα συμπτώματα. Όσον αφορά την ένταση των συμπτωμάτων, το NHS αναφέρει ότι μπορεί να είναι από ήπια μέχρι υψηλή.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button