ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Αύξηση νοσηλειών κατά 70% την τελευταία εβδομάδα – «Καμπανάκι» από την επιτροπή των ειδικών

Σήμα κινδύνου από τους ειδικούς για τις νοσηλείες όσων δεν εμβολιάστηκαν

Κατακόρυφη αύξηση των νοσηλειών από κορονοϊό ειδικά συμπολιτών μας που είναι άνω των 40 ετών, καταγράφουν οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.
Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 70% την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν τουλάχιστον 1000 συμπολίτες μας που βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ πριν μερικές εβδομάδες ο κορονοϊός είχε στραφεί στα νέα παιδιά, πλέον αρχίζει και χτυπά και όσους είναι μεταξύ 40 έως 60 ετών που παρουσιάζουν και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Σύμφωνα με την κ.Παπαευαγγέλου, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει εμβολιαστεί μόνο κατά 65%.

Τα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε η επιτροπή των ειδικών, ο μέσος όρος των εισαγωγών ανά ημέρα είναι πλέον 129 ενώ συνολικά υπάρχουν πλέον περίπου 1000 νοσηλευόμενοι στην επικράτεια.

Ωστόσο το θετικό είναι ότι προς το παρόν, όπως είπε η κ.Παπαευαγγέλου, ότι η αύξηση των εισαγωγών δεν συνοδεύεται και από αύξηση των διασωληνώσεων.

Γι αυτό και η επιτροπή των ειδικών έκανε για άλλη μία φορά έκκληση σε όσους είναι άνω των 40 ετών να εμβολιαστούν άμεσα για να προστατευθούν.

Παράλληλα η καθηγήτρια κ.Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι και τα νέα παιδιά όταν επιστρέφουν από διακοπές θα πρέπει να ελέγχονται εργαστηριακά, ώστε να μη γίνεται διασπορά ενδοοικογενειακή.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button