ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Εγκαινιάζονται 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» από τον Κ. Μητσοτάκη – Όλες οι λεπτομέρειες

Εγκαίνια σε 50 νέες κλίνες ΜΕΘ θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Σωτηρία παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία», θα παραστεί τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για τις 50 κλίνες ΜΕΘ που αποτελούν δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και άρχισαν να ετοιμάζονται μέσα στο καλοκαίρι.

Στόχος με τις νέες κλίνες ΜΕΘ να καλυφθεί ο αυξανόμενος αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που χρειάζονται διασωλήνωση.

50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία

Άλλωστε σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα του ΕΟΔΥ, καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που χρειάζεται εντατική θεραπεία. Δείτε ΕΔΩ την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ με όλα τα στοιχεία: «Κορονοϊός: 438 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 9 νεκροί – 84 στις ΜΕΘ»

Η εικόνα χειροτερεύει

Εξάλλου σύμφωνα με στοιχεία τόσο του ΕΟΔΥ όσο και του Παρατηρητηρίου για τον κορονοϊό, η κατάσταση στην Ελλάδα χειροτερεύει. Μάλιστα οι ειδικοί αναμένουν από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά να αυξηθούν κατακόρυφα τα κρούσματα, καθώς σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, με την πτώση της θερμοκρασίας η μεταδοτικότητα του κορονοϊού αυξάνεται ακόμη και κατά 10 φορές όπως έδειξε η εμπειρία από άλλες χώρες!

50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση συνεπώς και ΜΕΘ, παρουσιάζει αυξητική τάση από τα τέλη Αυγούστου, μέχρι και σήμερα. Γεγονός που καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη πίεση στο σύστημα Υγείας το οποίο χρειάζεται συνεχή ενίσχυση.

Πάντως μετά τις 50 νέες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», θα ακολουθήσει η παράδοση επιπλέον κλινών- δεσμεύεται η κυβέρνηση- προκειμένου να φτάσουμε από τις 565 που ήταν οι κλίνες το 2019, στις 1.200 που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλουν ότι υπάρχουν ελλείψεις στο σύστημα υγείας, ενώ μετακινούνται γιατροί και Νοσηλευτές για να ανοίξουν νέες ΜΕΘ χωρίς να διαθέτουν την κατάλληλη εξειδίκευση σε ΜΕΘ.

Για το λόγο αυτό ζητούν πρόσληψη προσωπικού ιατρών και νοσηλευτών για να καλυφθούν οι ανάγκες που αναμένεται να αυξηθούν το χειμώνα και να επιστρέψουν όσοι μετακινήθηκαν, στη θέση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Πόσες κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι κενές σε Αθήνα Πειραιά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button