ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ειδικό σχέδιο για το καλοκαίρι – Πως θα ελέγχονται οι τουρίστες

Δεκτά γίνονται τα Novavax, Sinovac Biotech, Sputnic, Sinopharm και CanSino Biologics για την είσοδο των τουριστών στην Ελλάδα

Ειδικό σχέδιο για το καλοκαίρι έχει εκπονήσει η ειδική επιτροπή των ειδικών του υπ. Υγείας. Όπως είπε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ο βασικός στόχος είναι να περιορίσουμε την διασπορά του ιού και να αυξήσουμε το τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής, η χώρα μας αποδέχεται και «τρίτα» εμβόλια για την είσοδο στη χώρα, πέρα από αυτά που έχουν εγκριθεί στην ΕΕ. Συγκεκριμένα δεκτά γίνονται τα Novavax, Sinovac Biotech, Sputnic, Sinopharm και CanSino Biologics.

Έτσι όσοι τουρίστες θα επισκεφτούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές θα πρέπει:

Να έχουν κάνει το εμβόλιο και να φέρουν μαζί τους το ψηφιακό πιστοποιητικό.

Επίσης η είσοδος των τουριστών στη χώρα μας θα γίνεται με τη συμπλήρωση του σχετικού PLV, αλλά και την υποχρέωση αρνητικού τεστ ακόμα και σε ανήλικους άνω των 6 ετών

Παράλληλα θα συνεχιστεί ο δειγματοληπτικός έλεγχος με rapid test στο αεροδρόμιο που θα χρησιμοποιεί αλγόριθμό ο οποίος θα συνυπολογίζει τον ρυθμό διάδοσης του κορονοϊού στη χώρα προέλευσης του επισκέπτη.

Την ίδια στιγμή καθημερινή θα είναι η παρακολούθηση της εικόνας της χώρας με έμφαση στις τουριστικές περιοχές.

Τέλος, όπως εκτίμησε η Βάνα Παπαευαγγέλου φέτος προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της κρουαζιέρας, για την οποία θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button