ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Είναι επίσημο τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους αλλά υπό προϋποθέσεις – Τέλος τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους

Επισήμως καταργούνται σιγά σιγά και τα τελευταία μέτρα για τον κορονοϊό, γεγονός που σημαίνει ότι επανερχόμαστε σε μία σχετική κανονικότητα, με δεδομένο ότι η πανδημία δεν έχει ακόμη περάσει.

Όπως ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλλου μετά τη σχετική σύσκεψη της ολομέλειας των ειδικών του υπουργείου Υγείας:

διατηρείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

διατηρείται η υποχρεωτική χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με μόνη εξαίρεση εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός/συνωστισμός.

Το παραπάνω μέτρο ισχύει από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ότι η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα. Ανακοίνωσε ότι η επιτροπή δέχθηκε να εξαιρούνται από τα self test οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και οι αθλούμενοι στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Επίσης η επιτροπή τόνισε εισηγήθηκε να μην γίνεται χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Δεν πετάμε τις μάσκες, είπε καθώς η λογική μας δείχνει που παραμένει απαραίτητη.

Σύμφωνα με την ειδικό η επιδημιολογική εικόνα συνολικά είναι πολύ ικανοποιητική. Ο κατά το δυνατόν άμεσος εμβολιασμός όλων των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας επείγει. Είναι σαφές ότι όσο κυκλοφορεί ο ιός αυξάνεται η πιθανότητα δημιουργίας νέων μεταλλάξεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button