ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Εισηγήσεις για νέα έκτακτα μέτρα – Αύριο οι οριστικές αποφάσεις για σχολεία καταστήματα

Τι διαπιστώνουν οι επιδημιολόγοι στη σύσκεψη

Την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μελέτησαν εκτενώς σήμερα οι επιδημιολόγοι της επιτροπής του υπουργείου Υγείας (6 επιστήμονες), προκειμένου να αποφανθούν για το αν πρέπει να ληφθούν σκληρότερα μέτρα ειδικά στις κόκκινες περιοχές και την Αττική που βράζει από νέα κρούσματα.

Οι επιδημιολόγοι είχαν ξεκινήσει από χθες να μελετούν το ιικό φορτίο της χώρας και σήμερα ολοκληρώνουν την εικόνα που έχουν με βάση όλα τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί. Οριστικές αποφάσεις και εισηγήσεις προς την κυβέρνηση θα γίνουν αύριο από το σύνολο των μελών της επιτροπής (32 επιστήμονες) οι οποίοι θα συνεδριάσουν το πρωί ώστε να αποφανθούν.

Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ότι μέχρι στιγμής οι εμπειρογνώμονες δεν μπορούν να αποδώσουν την αύξηση των κρουσμάτων στο λιανεμπόριο καθώς δεν προκύπτει ακόμη από τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Εξάλλου δεν έχουν περάσει ακόμη οι 14 ημέρες που απαιτούνται, ενώ η αύξηση είχε αρχίσει εδώ και περίπου μία εβδομάδα.

Οι εισηγήσεις

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι επιδημιολόγοι θεωρούν πως δεν μπορούν να αποφευχθούν νέα αυστηρότερα μέτρα ειδικά στις κόκκινες περιοχές. Το δίλημμα τους όμως είναι εάν θα πρέπει να μην ανοίξουν καθόλου τα γυμνάσια και τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές ή να μπουν νέοι φραγμοί στο λιανεμπόριο όπως επιστροφή στο click away ή στο click in shop.

Το βέβαιον είναι πως νέα μέτρα σκληρότερα θα ληφθούν, παρά τον πονοκέφαλο που προκαλείται τόσο στους ειδικούς όσο και στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την πιθανή κατάρρευση των επιχειρήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button