ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Εκδίδεται υπουργική απόφαση για τις τιμές σε rapid test και μοριακό έλεγχο – Πόσο θα κοστίζουν

Τις νέες ανώτατες τιμές για τα τεστ του κορονοϊού αναμένεται να εκδώσει σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης

Αλλάζουν από αυτήν την εβδομάδα οι τιμές για τα τεστ του κορονοϊού, καθώς αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που θα ορίζει την ανώτατη τιμή τόσο για τα rapid test όσο και για τον μοριακό έλεγχο (PCR).

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό open, οι τελικές τιμές που θα διαμορφωθούν είναι 20 ευρώ για το rapid test και έως 60 ευρώ ο μοριακός έλεγχος.

Τα νέα χαρακτηριστικά για τα rapid test

Οι τιμές είναι προσαυξημένες σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις για την ανώτατη τιμή, καθώς συμπεριλήφθηκαν και οι ιατρικές υπηρεσίες, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα η ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί έως εξής:

rapid test: 10 ευρώ + 10 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες: Τελική τιμή 20 ευρώ
PCR (μοριακός): 40 ευρώ + έως 20 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες: Τελική τιμή έως 60 ευρώ

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική υπουργική απόφαση.

Οι αλλαγές

Η κυβέρνηση εδώ και λίγες ημέρες είχε ορίσει ανώτατη τιμή για τα τεστ του κορονοϊού, αφού είχε διαπιστωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε αισχροκέρδεια.

Ποιοι μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test

Έτσι το υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε πλαφόν στις τιμές των τεστ. Η ανώτατη όμως τιμή που αρχικά είχε ορισθεί για τα rapid test 10 ευρώ και για τον μοριακό 40 ευρώ, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος επεσήμανε πως οι τιμές αυτές είναι κάτω του κόστους. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ: «ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Στα κάγκελα οι εργαστηριακοί γιατροί για το πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορονοϊό»

Τελικώς έπειτα από διαβούλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τον υπουργό Ανάπτυξης, καθορίσθηκαν οι νέες τιμές που περιλαμβάνουν και τις ιατρικές υπηρεσίες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button