ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στα γηροκομεία – Τι θα ανακοινώσει η Δ. Μιχαηλίδου

Μέτρα για τα γηροκομεία ανακοινώνονται για τους οίκους ευγηρίας μετά τους αλλεπάλληλους θανάτους που κατεγράφησαν το τελευταίο διάστημα

Ασπίδα προστασίας στα γηροκομεία όπου ζουν οι ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν περισσότερο από τον καθένα από τον κορονοϊό, επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση.
Άλλωστε πρόσφατα στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης σε οίκο ευγηρίας, 14 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους αφού στο γηροκομείο μεταδόθηκε ο ιός με ταχύτατους ρυθμούς.

Ο κορονοϊός με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, μεταδόθηκε από εργαζόμενο ο οποίος φέρεται να σχετιζόταν με συναυλία που διεξήχθη στη Χαλκιδική. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Κορονοϊός: Από εργαζόμενο μεταδόθηκε ο ιός στον οίκο ευγηρίας- Τι δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας»

Μέτρα προστασίας

Στο πλαίσιο αυτό η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου αναμένεται σήμερα να συμμετάσχει στην τακτική ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας, μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Γκίκα Μαγιορκίνη, προκειμένου να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν στα γηροκομεία όλης της χώρας.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει δραστικά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους οίκους ευγηρίας όλης της χώρας, ώστε να εντοπίζονται άμεσα πιθανά κρούσματα και να μη θρηνούμε ζωές ηλικιωμένων συνανθρώπων μας που ούτως ή άλλως είναι πιο ευαίσθητοι στην πανδημία. Ήδη πάντως οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) πραγματοποιούν ελέγχους σε δομές όπου ζουν ηλικιωμένοι οι οποίοι όμως αναμένεται να αυξηθούν.

Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι μέριμνα θα υπάρξει και για τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας οι οποίοι θα πρέπει να ελέγχονται εργαστηριακά πριν πάνε στη δουλειά τους. Στόχος να περιορισθεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού από το προσωπικό.

Παράλληλα αναμένεται να αυστηροποιηθεί και το σύστημα των επισκέψεων το οποίο ούτως ή άλλως σήμερα προβλέπει περιορισμένο χρόνο για τους συγγενείς των φιλοξενούμενων.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι προκειμένου να αναχαιτισθεί το νέο κύμα και να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι αλλά και οι εργαζόμενοι στις δομές, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, κάνει σχεδόν καθημερινά τηλεδιασκέψεις με τον ΕΟΔΥ, τους Περιφερειάρχες και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας προκειμένου να οριστούν νέα αυστηρότερα μέτρα προστασίας.

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου
Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Ταυτόχρονα επισκέπτεται Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ώστε να διαπιστώσει από κοντά κατά πόσο ακολουθούνται τα πρωτόκολλα αλλά και να ενημερωθεί για την κατάσταση.
Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας άλλωστε θορυβήθηκαν δεόντως μετά τα τελευταία περιστατικά στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, τη στιγμή μάλιστα που στο πρώτο κύμα του κορονοϊού δεν είχαν σημειωθεί σοβαρά κρούσματα σε γηροκομεία ή άλλες προνοιακές μονάδες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button