ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Έκτακτες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για την επιδημία – Που θα προσλαμβάνονται

Έκτακτες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού από το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των αναγκών του κορονοϊού. Τι προβλέπει τροπολογία

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Έκτακτες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για την επιδημία – Που θα προσλαμβάνονται

Σε νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας, καθώς τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή με το νομοσχέδιο για το Ωνάσειο την ερχόμενη Τρίτη, επιτρέπει για την κάλυψη των αναγκών λόγω της επιδημίας να προσλαμβάνεται υγειονομικό προσωπικό έως τις 31 Δεκεμβρίου. Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπει η τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ που κατατέθηκε: “ΕΟΠΥΥ: Κατατέθηκε η τροπολογία για τις σαρωτικές αλλαγές – Πως θα διορίζεται ο Διοικητής και το ΔΣ”

Γιατροί και νοσηλευτές

Ειδικότερα οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού μπορούν να γίνουν για ένα χρόνο μετά από κοινή απόφαση των υπουργών οικονομικών και υγείας και θα αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό και υποβοηθητικό προσωπικό και πάσης φύσεως.

(ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Το επικουρικό προσωπικό θα ενταχθεί για τις ανάγκες του κορονοϊού, εφόσον βέβαια υφίσταται ακόμη κίνδυνος, στα στρατιωτικά νοσοκομεία, στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, στα νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο, στην ΑΕΜΥ, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Στόχος με το επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί, όπως αναφέρει η τροπολογία, να καλυφθούν ανάγκες σε ιατρονοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό των Αερουγειονομείων που λειτουργούν στις εν λόγω δομές.

Πάντως ο υπουργός Υγείας είχε δεσμευτεί πρόσφατα ότι θα μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί υγειονομικοί και λόγω της επιδημίας. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Κικίλιας: Μονιμοποιούνται οι επικουρικοί νοσηλευτές – Με αξιολόγηση οι επικουρικοί γιατροί”

Η διαδικασία μετά την ψήφιση της τροπολογίας δεν θα απαιτεί άλλη έγκριση από τις αρμόδιες επιτροπές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button