ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Χαρδαλιάς και Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετά τον εντοπισμό μεταλλαγμένου στελέχους από την Αφρική

Συναγερμός στις αρχές

Εκτάκτως μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε συνέχεια ανίχνευσης του στελέχους της νοτιο-αφρικάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Η μετάβαση του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο Νίκος Χαρδαλιάς θα συντονίσει τις τοπικές αρχές ώστε να γίνει άμεσα η ιχνηλάτηση όλων των επαφών ώστε να περιορισθεί η διάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους που θεωρείται πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό της μετάλλαξης της Βρετανίας καθώς είναι πιο μεταδοτικό.

Προς ώρας οι αρχές δεν γνωρίζουν επ ακριβώς πόσα είναι πραγματικά τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους από τη Νότια Αφρική, γι αυτό και έχουν τεθεί σε συναγερμό. Σε ότι αφορά στα εμβόλιο επίσης είναι άγνωστο εάν καλύπτουν τη μεταλλαγμένη μορφή της Νοτίου Αφρικής καθώς τα πρώτα πειραματα από εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι πιθανώς να μην το καλύπτουν αυτά της Pfizer και της Moderna.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button