ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – εμβόλιο: 1950 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς της Αττικής σε 8 ημέρες – Όλος ο σχεδιασμός

Πως θα εμβολιασθούν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία της Αττικής. Όλο το σχέδιο

Από τις 27 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στα νοσοκομεία της Αττικής οι πρώτοι 1950 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς.

Όπως αποκαλύπτει το HealthReport.gr η έναρξη των εμβολιασμών στους υγειονομικούς θα κρατήσει 8 ημέρες, με βάση το σχέδιο του υπουργείου Υγείας. Στο διάστημα αυτό αναμένεται να εμβολιασθούν οι 1950 γιατροί και νοσηλευτές που έχουν δηλώσει γραπτώς ότι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο στην καταγραφή που έγινε πρόσφατα. Δείτε ΕΔΩ πόσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμών: «Κορονοϊός – εμβόλιο: Πόσοι υγειονομικοί θα εμβολιασθούν – Τι έδειξε η καταγραφή»

Τα νοσοκομεία

Στα νοσοκομεία που θα γίνει η πρεμιέρα των εμβολισμών είναι στη Αττική: Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπιείο Βούλας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας, την πρώτη ημέρα Κυριακή 27.12.2020 υπολογίζεται ότι θα εμβολιασθούν 45 υγειονομικοί σε κάθε ένα από τα 5 νοσοκομεία. Συνολικά την πρώτη ημέρα ο αριθμός των εμβολιασθέντων θα φθάσει τους 220.

Τη δεύτερη μέρα 28.12.2020 στον Ευαγγελισμό θα γίνουν 50 εμβολιασμοί και στα υπόλοιπα 4 νοσοκομεία από 45. Σύνολο εμβολιασμών τη δεύτερη ημέρα 230.

Δείτε παρακάτω όλο το χρονοδιάγραμμα:

Αντίστοιχα στην Περιφέρεια θα γίνουν εμβολιασμοί σε 4 νοσοκομεία. Η χρονική περίοδος των εμβολιασμών είναι από Τρίτη 29.12.2020 έως και την Κυριακή 3.1.2021. Συνολικά σε 6 ημέρες θα πραγματοποιηθούν 975 εμβολιασμοί στην Περιφέρεια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button