ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – εμβόλιο: Δεν σχετίζονται οι θάνατοι στη Νορβηγία με τον εμβολιασμό – Τι δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με τους θανάτους ηλικιωμένων στη Νορβηγία

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός – εμβόλιο: Δεν σχετίζονται οι θάνατοι στη Νορβηγία με τον εμβολιασμό – Τι δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες οι θάνατοι 23 ηλικιωμένων στη Νορβηγία οι οποίοι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο του κορονοϊού.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη ενημέρωση σήμερα διαβεβαίωσε πως οι θάνατοι των άτυχων ηλικιωμένων δεν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Όπως εξήγησε, πριν από λίγες ώρες ο αντίστοιχος ΕΟΦ και ο Οργανισμός Φαρμακοεπαγρύπνησης της Νορβηγίας, εξέτασε διεξοδικά όλα τα δεδομένα και τα περιστατικά και εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει συσχέτιση αυτών των θανάτων με την εφαρμογή των εμβολίων.

Μάλιστα – όπως είπε η κ.Θεοδωρίδου – οι ειδικοί της Νορβηγίας τονίζουν ότι ο αριθμός των θανάτων δεν υπερβαίνει τον αναμενόμενο αριθμό θανάτων σε αυτές τις ηλικίες.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εξήγησε ότι οι επιπλοκές από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά σπάνιες αφού καταγράφονται σε ένα άτομα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Σημείωσε ωστόσο ότι οι ηλικιωμένοι είναι άτομα με εύθραυστη υγεία και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button