ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – εμβόλιο: Εμβολιασμός μόνο των παιδιών με υποκείμενα νοσήματα – Τι εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό των παιδιών

Όλο και πιο κοντά στην απόφαση να μη συστήσει γενικότερο εμβολιασμό των παιδιών στη χώρα μας αλλά μόνο όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, φαίνεται ότι βρίσκεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, παρότι οι επίσημες συνεδριάσεις για το θέμα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους οι ειδικοί της επιτροπής συγκλίνουν στο να συστήσουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό μόνο τα παιδιά που έχουν υποκείμενα νοσήματα και κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό.

Οι διεθνείς συστάσεις

Και μπορεί και στην Ευρώπη μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) να δόθηκε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 15 ετών όμως στη χώρα μας ακόμη και οι επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών παραμένουν επιφυλακτικοί και δεν προτίθενται να ακολουθήσουν τις επίσημες συστάσεις του ΕΜΑ.

Κάτι που αποσαφήνισε και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ομότιμη καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία σημείωσε πως η απόφαση θα είναι σε εθνικό επίπεδο.

Άλλωστε ακόμη και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σημειώνει στην έκθεσή του ότι επειδή η νόσος COVID-19 είναι συνήθως ηπιότερη σε υγιείς εφήβους, θα πρέπει να συνεχιστεί να δίνεται προτεραιότητα στον εμβολιασμό μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, πριν από τη στόχευση συνολικά στους εφήβους, ενώ θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εφήβων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης από τη νόσο.

Πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι στο ίδιος μήκος κύματος είναι και οι Έλληνες επιστήμονες, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ ο πιθανός εμβολιασμός των παιδιών σχεδιάζεται για το τέλος του καλοκαιριού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button