ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – εμβόλιο: Ετοιμάζεται ο εμβολιασμός κατ’ οίκον για τις 15 Μαΐου – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ετοιμάζεται ο κατ’ οίκον εμβολιασμός για τους κατάκοιτους συμπολίτες μας

Ειδικό σχέδιο για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας κατ’ οίκον επιχειρεί να καταρτίσει η κυβέρνηση. Ήδη έχουν σχεδιαστεί τα πρώτα βήματα για την καταγραφή και τον εντοπισμό όσων συμπολιτών μας δεν μπορούν να μετακινηθούν και θέλουν να εμβολιασθούν για τον κορονοϊό στο σπίτι τους.

Αίτημα που είχε άλλωστε τεθεί από χιλιάδες πολίτες εδώ και καιρό αφού εκτιμάται ότι ο αριθμός των ηλικιωμένων και των ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν είναι μεγάλος.

Ήδη με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου, οπότε και ειδικές μονάδες εμβολιασμού με υγειονομικό προσωπικό θα πηγαίνουν στα σπίτια όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Στον εμβολιασμό των συμπολιτών μας αυτών θα χρησιμοποιηθεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε να μη χρειασθεί και δεύτερη δόση σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία.

Ψηφιακά

Με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr βασικός «σύμμαχος» και σε αυτή τη σύνθετη διαδικασία θα είναι η πλατφόρμα του emvolio.gov.gr αλλά και η άυλη συνταγογράφηση.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες όσοι ηλικιωμένοι ή κατάκοιτοι συμπολίτες μας έχουν συγγενείς θα μπορούν να δηλώσουν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας το ενδιαφέρον τους για εμβολιασμό κλείνοντας και το σχετικό ραντεβού και δίνοντας και όλα τα απαραίτητα στοιχεία και διευθύνσεις.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο και τηλεφωνικά.

Ταυτόχρονα όμως θα αξιοποιηθούν και στοιχεία της άυλης συνταγογράφησης ώστε να εντοπισθούν όσοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και θα μπορούσαν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα.

Να σημειωθεί ότι το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson θα αρχίσει να χορηγείται από τις 5 Μαΐου στην Ελλάδα, ενώ ήδη έχει ενταχθεί στα ραντεβού για εμβολιασμό σε διάφορα νοσοκομεία και εμβολιαστικά κέντρα για πολλές ηλικιακές ομάδες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button