ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – εμβόλιο: Με υγειονομικό διαβατήριο όσοι εμβολιαστούν – Τι θα ισχύσει για την υποχρεωτικότητα

Δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά όσοι το κάνουν θα μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά όσοι το κάνουν θα μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό έδωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής – λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση του www.HealthReport.gr η Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για «διαβατήριο» εμβολιασμού σε όσους πολίτες κάνουν το εμβόλιο, στα πρότυπα της Βρετανίας. Επίσης τόνισε πως το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό.

«Είμαστε κάθετοι, κανένα θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολίου. Θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες. Ως προς το πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα μπορεί κάποιος να το τυπώνει. Ως προς τα περί “διαβατηρίου” εμβολιασμού στη χώρα μας, δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση στην επιτροπή».

Γεγονός βέβαια που μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις αλλά και αποκλεισμούς στους πολίτες που θα επιλέξουν να μην εμβολιασθούν.

Να σημειωθεί εδώ ότι στη Βρετανία που έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί, εκδίδεται και σχετική κάρτα εμβολιασμού. Το θέμα συζητήθηκε όπως είπε η κ.Παπαευαγγέλου στην επιτροπή των ειδικών αλλά και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Όχι υποχρεωτικό

«Ως προς την υποχρεωτικότητα είμαστε κάθετοι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Στόχος μας είναι να πείσουμε τους Έλληνες. Είναι αντίθετο με το σύνταγμα μας» διαβεβαίωσε η κ.Παπαευαγγέλου. Διευκρίνισε μάλιστα ότι: «Είναι αντίθετο στο σύνταγμα και την ελευθερία του ατόμου να επιλέγει αν θα εμβολιασθεί ή όχι».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button