ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός- εμβόλιο: «Όχι» στα προνόμια εμβολιασμένων μέχρι να ανοίξουν όλες οι ηλικίες

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα παρά μόνο αν ανοίξουν όλες οι ηλικιακές ομάδες, είπε η  κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως δεν έχει νόημα η συζήτηση για προνόμια των εμβολιασμένων πολιτών και πρόσβασή τους σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, εάν δεν ανοίξουν όλες οι ηλικιακές ομάδες προκειμένου να μπορούν να εμβολιαστούν.

Εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις με το AstraZeneca

Απαντώντας σε ερώτηση για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, η Αριστοτελία Πελώνη διαβεβαίωσε πως είναι εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις.

Σολιάζοντας το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών και το ενδεχόμενο επίσπευσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους, συζήτηση η οποία έχει τοποθετηθεί για το φθινόπωρο, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως τα ποσοστά των γιατρών είναι πάνω από 85% και στους νοσηλευτές γύρω στο 63%.

Ανοίγει ο τουρισμός

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι την Παρασκευή ο Χάρης Θεοχάρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις αναφορικά με το ολοκληρωμένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μάϊου ενώ την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα γίνει με την χρήση των sms και τις μετακινήσεις.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button