Κορονοϊός – εμβόλιο: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τρίτη δόση μετά τους 8 μήνες – Τι εξετάζεται

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων αναμένει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών πριν αποφανθεί

Τρίτη δόση και μάλιστα άμεσα είναι πιθανό να χρειασθεί να κάνουν όσοι είχαν εμβολιασθεί πρώτοι, καθώς με βάση τις διεθνείς μελέτες, 8 μήνες μετά τον εμβολιασμό είναι πιθανό να χρειασθεί κι άλλη δόση η οποία σε αυτήν την περίπτωση θα λειτουργήσει υπενθυμιστικά, αφού η δράση του εμβολίου ασθενεί.

Ειδικότερα όσοι είχαν μπει πρώτοι στην λίστα των εμβολιασμών τόσο για λόγους ουσίας όσο και για να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες, είχαν κάνει την πρώτη δόση στα τέλη Δεκεμβρίου και τον Ιανουάριο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει συμβολικά πρώτος το εμβόλιο, μετά την πρώτη νοσηλεύτρια, στις 27 Δεκεμβρίου. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Εμβόλιο – Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αττικόν (φωτό)”

Ο πρωθυπουργός στο Αττικόν την ώρα του εμβολιασμού του

Γεγονός που σημαίνει ότι στα τέλη Αυγούστου συμπληρώνονται 8 μήνες για τον πρωθυπουργό. Αντίστοιχα και για τους υπουργούς αλλά και για άλλους αξιωματούχους. Στο ίδιο πλαίσιο είναι πιθανό να χρειασθεί να εμβολιαστούν ξανά το Φθινόπωρο και οι υγειονομικοί οι οποίοι επίσης είχαν εμβολιαστεί πρώτοι.

Η απόφαση

Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών αναμένει τη σχετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) περί τα τέλη Αυγούστου πριν αποφανθεί για το τι πρέπει να γίνει και στη χώρα μας.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Προς ώρας τρίτη δόση έχει ορισθεί επίσημα ότι θα κάνουν μόνο οι ανοσοκατεσταλμένοι, όπως επισημαίνει στο HealthReport.gr ο Γενικός Γραμματέας της ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τις επόμενες ημέρες θα είναι γνωστό τι θα γίνει με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που εμβολιάστηκαν από την αρχή.

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα