ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πως θα γίνει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον – Το σχέδιο της κυβέρνησης και οι αμοιβές των γιατρών

Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον των κατάκοιτων συμπολιτών μας

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον για τους κατάκοιτους συμπολίτες μας που τόσο καιρό δεν μπορούσαν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε ότι η διαδικασία για τους κατάκοιτους συμπολίτες μας θα ξεκινήσει τέλος Ιουνίου και ο εμβολιασμός τους θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών. Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι γιατροί

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να καταρτίσει λίστα με τους ιδιώτες γιατρούς που θα θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.
Θα προηγηθεί πάντως η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ιδιώτες γιατρούς η οποία θα γίνει μέσω των Ιατρικών Συλλόγων.

Σε ότι αφορά στο θέμα της αμοιβής των ιδιωτών ιατρών που θα κληθούν να συμβάλουν στον εμβολιασμό των συμπολιτών μας κατ’ οίκον, πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προτείνει στον κλάδο να αμείβονται με 20 ευρώ ανά εμβόλιο.

Οι γιατροί θα μεταβαίνουν στα σπίτια των πολιτών που θέλουν να εμβολιασθούν με δικά τους οχήματα, ενώ θα τους παρακολουθούν και για ένα τέταρτο για να διαπιστώσουν εάν εμφανίζουν κάποια παρενέργεια. Κάτι που γίνεται και σήμερα στα εμβολιαστικά κέντρα. Εάν χρειασθεί θα τους παρέχουν και ιατρική βοήθεια ή θα συμβάλουν ώστε να μεταφερθούν σε κάποια μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα ραντεβού και πως αυτά θα κλείνονται, η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει, λένε πηγές του HealthReport.gr, οι ίδιοι οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού με τους διαθέσιμους γιατρούς τηλεφωνικά για να εμβολιασθούν, χωρίς να χρησιμοποιούν της διαδικασία που προβλέπεται στην πλατφόρμα του emvolio.gov.gr μέσω της οποίας σήμερα κλείνονται τα ραντεβού.

Γι αυτό και μόλις ολοκληρωθεί η λίστα με τα ονόματα των γιατρών, αναμένεται να γνωστοποιηθούν μέσω ψηφιακών συστημάτων ώστε να μπορούν να τους βρίσκουν οι πολίτες και οι συγγενείς τους. ΠΙθανώς βέβαια να αναρτηθούν τα ονόματα σε ξεχωριστή κατηγορία και στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει τις επόμενες ημέρες ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button