ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πόσοι πολίτες και ποιας ηλικίας έχουν εμβολιασθεί μέχρι σήμερα – Όλα τα ποσοστά

Όλα τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς ανά ηλικιακή ομάδα

Αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί. Γεγονός που σημαίνει ότι το τοίχος ανοσίας πλησιάζει όσο περνούν οι εβδομάδες, ενώ εκτιμάται ότι περίπου στο τέλος Ιουλίου μπορεί και να επιτευχθεί η πολυαναμενόμενη ανοσία αγέλης.

Οι ηλικίες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα ποσοστά συμμετοχής στους εμβολιασμούς ανά ηλικιακή ομάδα έχουν ως εξής:

-Στην κατηγορία των 60 ετών και άνω, το 58% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέρθει στο 73% αν συμπεριληφθούν και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί.

-Πιο αναλυτικά για την ηλικιακή ομάδα 85 ετών και άνω, το ποσοστό το οποίο έχει ήδη εμβολιαστεί είναι στο 63%. Αν προσμετρηθεί και το δεύτερο ραντεβού που έχει κλειστεί το ποσοστό φτάνει στο 68%.

-Στην ηλικιακή ομάδα 80 – 84 ετών το ποσοστό φθάνει στο 64% ενώ θα ανέλθει στο 69% με τα ραντεβού.

-Στην ηλικιακή ομάδα 75 – 79 ετών, το 73% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 80% εάν συμπεριληφθεί και το ραντεβού.

-Στην ηλικιακή ομάδα 70 – 74 έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 59,5% και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 75% με τα ραντεβού.

-Στις ηλικίες 65 – 69 με την πρώτη δόση έχει εμβολιασθεί το 42% και με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 75%.

-Η ηλικιακή ομάδα 60 – 64 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση σε ποσοστό 54% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 68%.

-Στην ηλικιακή ομάδα 55 – 59 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 23% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 62%

-Στην ηλικιακή ομάδα 50 – 54 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 17% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό θα ανέλθει στο 57%.

-Η τελευταία ηλικιακή ομάδα που έχει ανοίξει πριν περίπου μία εβδομάδα, το Μ. Σάββατο, είναι η ομάδα 45 – 49 ετών, έχει ήδη εμβολιαστεί το 11% με τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό θα ανέλθει στο 50% αν συνυπολογισθούν και τα ραντεβού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button