ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πόσοι υγειονομικοί θα εμβολιασθούν – Τι έδειξε η καταγραφή

Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό στους υγειονομικούς με το εμβόλιο για τον κορονοϊό αναμένονται σήμερα

Πρεμιέρα έχουμε σήμερα με τη νέα ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για το θέμα των εμβολίων για τον κορονοϊό. Στις 18:00 το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας της ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναμένεται να ανακοινώσουν τις καταγραφές που έχουν γίνει στο ΕΣΥ για τους υγειονομικούς που θέλουν να εμβολιασθούν. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά ποιοι θα ενημερώνουν για τα εμβόλια: «Κορονοϊός – εμβόλιο: Έρχεται νέο τηλεοπτικό δίδυμο – Ποιοι αναλαμβάνουν την ενημέρωση»

Τι έδειξαν οι δηλώσεις των υγειονομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας που έχουν ήδη συγκεντρωθεί οι κατάλογοι με τις δηλώσεις των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιασθούν, το ποσοστό διαφοροποιείται με βάση την ειδικότητα.

Συγκεκριμένα στους γιατρούς τα ποσοστά κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 50% στα περισσότερα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας. Το ποσοστό των γιατρών που δήλωσαν θετικά φαίνεται πως ικανοποιεί σε ένα βαθμό το υπουργείο Υγείας, περιγράφουν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr, καθώς εκτιμάται πως όσο περνάει ο καιρός θα κάμπτονται οι ανησυχίες του ιατρικού προσωπικού και θα εμβολιασθούν περισσότεροι.

Διστακτικοί οι νοσηλευτές

Αντίθετα οι νοσηλευτές είναι πιο επιφυλακτικοί αφού σχεδόν σε κανένα νοσοκομείο το ποσοστό του νοσηλευτικού προσωπικού που είπε «ναι» στο εμβόλιο, δεν ξεπερνά το 40%.

Σε ότι αφορά στο λοιπό προσωπικό, το ποσοστό κυμαίνεται σχεδόν σε ολόκληρο το ΕΣΥ κοντά στο 25%.

Πάντως τα στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν επίσης -λένε πηγές του HealthReport.gr– ότι πιθανώς μεγάλο μέρος του προσωπικού των νοσοκομείων μπορεί να περιμένει και τις υπόλοιπες εταιρείες που θα φέρουν δόσεις εμβολίων στην χώρα μας και δεν θα περιέχουν την τεχνική του mRNA όπως είναι αυτό της Οξφόρδης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button