ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πότε θα γίνει η τρίτη συμπληρωματική δόση – Τι σχεδιάζει η Ε.Ε.

Και τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό θα χρειασθεί από το Φθινόπωρο

Σε τρίτη δόση εμβολιασμού θα πρέπει να προχωρήσουν από τον Σεπτέμβριο όπως όλα δείχνουν οι πολίτες της Ε.Ε. που ήδη έχουν εμβολιασθεί για τον κορονοϊό.

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού αλλά και η διάρκεια ισχύς των εμβολίων, οδηγούν σε νέο κύκλο εμβολιασμών. Κάτι που άλλωστε έχει αποφασισθεί και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξασφαλίσει πάνω από 1 δις δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό και από τις 4 εταιρείες που επισήμως κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες κανονικά τον Σεπτέμβριο.

Εξάλλου όσοι είχαν εμβολιασθεί πρώτοι, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο θα χρειασθεί να κάνουν πρώτοι την αναμνηστική δόση τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Η τρίτη δόση

Πάντως όσοι έχουν εμβολιασθεί ήδη θεωρείται βέβαιον ότι θα πρέπει να κάνουν κι άλλη δόση αναμνηστική. Εξάλλου εκτιμάται ότι οι μεταλλάξεις μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν αυξηθεί και οι νέες παρτίδες των εμβολίων θα τις καλύπτουν.

Με βάση τον σημερινό σχεδιασμό, ενδεχομένως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό. Κάτι που ανέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Ο Κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε μάλιστα ότι η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων για το 2022 και το 2023.

«Αυτές τις δόσεις τις έχουμε στη διάθεσή μας» διαβεβαίωσε, ενώ δήλωσε ότι σύντομα θα φτάσουμε στην Ελλάδα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας λόγω της αύξησης των εμβολιασμών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button