ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – εμβόλιο: Σήμερα παρουσιάζεται το σχέδιο για τον εμβολιασμό – Όλη η διαδικασία

Όλο το σχέδιο για εμβολιασμό σε όλη την Ελλάδα

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός – εμβόλιο: Σήμερα παρουσιάζεται το σχέδιο για τον εμβολιασμό – Όλη η διαδικασία

Το εθνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό του συνόλου τους πληθυσμού της χώρας ενάντια στον κορονοϊό αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ήδη στις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή στα Κέντρα Υγείας,  ξεκίνησαν οι προετοιμασίες καθώς εκεί θα στηθούν τα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα για τον κορονοϊό σε όλη τη χώρα. Υπολογίζεται ότι ο εμβολιασμός θα γίνεται σε 1.018 κέντρα σε όλη τη χώρα. Θα υπάρξουν, επίσης, και κινητά συνεργεία που θα εμβολιάζουν όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να μετακινηθούν. Διαβάστε ΕΔΩ πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί: «Κορονοϊός – εμβόλιο: Ετοιμάζονται Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ για τους εμβολιασμούς covid – Όλη η διαδικασία βήμα βήμα»

Το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει να υλοποιεί ήδη το σχέδιο, ώστε να είναι προετοιμασμένες οι Μονάδες της ΠΦΥ που θα αναλάβουν να εμβολιάσουν τους πολίτες με το εμβόλιο για τον κορονοϊό όταν αυτό κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά.

Ήδη στη Βόρεια Ελλάδα -αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr -έχει ξεκινήσει η οργάνωση των Κέντρων Υγείας που έχουν επιλεγεί για να κάνουν τους εμβολιασμούς για τον covid, ενώ έπεται και η Αθήνα.

Συνολικά, η ΕΕ θα προμηθευτεί 1,1 δισ. δόσεις και στην Ελλάδα αντιστοιχούν 25 εκατομμύρια, διατηρώντας το δικαίωμα να ζητήσει και περισσότερα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Προτεραιότητα θα έχει το υγειονομικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές κτλ.) και εν συνεχεία οι ευπαθείς ομάδες, ενώ θ’ ακολουθήσει σταδιακά ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται απολύτως δωρεάν για όλους και δεν θα είναι υποχρεωτικός, αλλά, λόγω της σημασίας του, όπως είχε τονίσει και ο πρωθυπουργός την Πέμπτη από τη Βουλή, αποτελεί στοίχημα για το σύνολο του πολιτικού συστήματος και όχι μόνο για την κυβέρνηση να πείσουν τους πολίτες για την ανάγκη θωράκισής τους από τον κορονοϊό με το εμβόλιο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button