ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – εμβόλιο: Τι ερωτηματολόγιο θα συμπληρώνουν οι πολίτες πριν τον εμβολιασμό – Δείτε το έγγραφο

Σειρά ερωτήσεων θα πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες για την κατάσταση της υγείας τους πριν εμβολιασθούν

Εκτός από το έγγραφο συναίνεσης που θα πρέπει να υπογράψουν οι πολίτες που θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊο, έγγραφο που αποκάλυψε το HealthReport.gr, θα πρέπει να απαντήσουν και σε 8 συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους. Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο της συναίνεσης: «Κορονοϊός – εμβόλιο: Με συναίνεση ο εμβολιασμός – Δείτε το έγγραφο που εστάλη σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα»

Το ερωτηματολόγιο

Ο επαγγελματίας υγείας θα απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα στους πολίτες ώστε να διαπιστωθεί με ακρίβεια η κατάσταση της υγείας τους.

Ενδεικτικές ερωτήσεις:

-Είστε έγκυος;

-Έχετε διαγνωσθεί με covid -19;

-Είχατε κάποια αντίδραση μετά από εμβολιασμό;

-Έχετε αλλεργία σε φάρμακα, τρόφιμα, κάποιο συστατικό εμβολίου ή στο καουτσούκ;

-Έχετε κάποιο χρόνιο καρδιακό, πνευμονικό, νεφρικό ή κάποιο μεταβολικό νόσημα πχ σακχαρώδη διαβήτη, άσθμα, αιματολογική διαταραχή, ασπληνία, ανοσοεπάρκεια, μεταμόσχευση ή έχετε λάβει αγωγή με ανοσοτροποποιητικά φάρμακα;

Δείτε παρακάτω το σύντομο ερωτηματολόγιο πριν τον εμβολιασμό ενηλίκων:

Το ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώνεται

Πάντως διευκρινίζεται ότι και θετικές να είναι οι απαντήσεις του πολίτη, αυτό «δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι αντενδείκνυται ο εμβολιασμός».
Τελειώνοντας το ερωτηματολόγιο ο επαγγελματίας υγείας θα αναγράφει την ημερομηνία, το όνομα από τον οποίο συμπληρώθηκε αλλά και από ποιον ελέγχθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button