ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα. Όταν δεν ξέραμε τι ακολουθεί

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας

Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2020 όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε από το υπουργείο Υγείας το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Δείτε ΕΔΩ και το σχετικό στιγμιότυπο: «Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα! Σε ισχύ μέτρα έκτακτης ανάγκης»
Ήταν τότε που δεν γνωρίζαμε τι θα επακολουθούσε. Τι θα βίωνε ολόκληρος ο πλανήτης και η μικρή Ελλάδα που είχε αρχίσει να παίρνει ανάσες μετά από μία βαριά δεκαετή οικονομική κρίση.

Τότε ουδείς υποψιαζόταν σε τι περιπέτειες θα έμπαιναν οι χώρες. Πόσες απώλειες θα υπήρχαν και τι φόβους και θλίψη θα προκαλούσε αυτό ο «αόρατος εχθρός» όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε έναν χρόνο πριν.

Ήταν η ίδια μέρα που η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που αποτελούσε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας, θα γινόταν ακόμη και θύμα μπούλινγκ «επειδή μας έφερε τον κορονοϊού στην Ελλάδα», όπως την είχαν κατηγορήσει υπογείως πολλοί εκείνη την περίοδο.

Πως να φαντάζονταν οι Έλληνες ότι έναν χρόνο μετά οι θάνατοι θα ήταν χιλιάδες όπως και τα κρούσματα. Ότι έναν χρόνο μετά θα παλεύαμε ακόμη να απαλλαγούμε από αυτόν τον αόρατο εχθρό που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας.
Και δυστυχώς έπεται συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button