ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Επιστρατεύτηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας – Τι είπε για τα μέτρα, το lockdown και την προσωπική επιλογή

Σοκ έχουν προκαλέσει τα 1259 νέα κρούσματα που έχουν εντοπισθεί για πρώτη φορά

Τον γνωστό καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα επιστράτευσε η κυβέρνηση προκειμένου να κινητοποιήσει τους πολίτες και να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επανεμφανίστηκε μήνες μετά την απουσία του στην καθιερωμένη ενημέρωση μετά το πρωτοφανές ρεκόρ των 1259 νέων κρουσμάτων στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας.  Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τα νέα κρούσματα: “Κορονοϊός: Σοκ από τα 1259 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες – 12 νέοι θάνατοι”

Ο κ.Τσιόδρας επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες επεσήμανε ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι χειρότερο από ότι ήταν το πρώτο, ενώ σημείωσε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τηρούμε τα μέτρα όπως τη μάσκα και τη μείωση της κοινωνικής δραστηριότητας.  

Η προσωπική επιλογή

Για τη θυσία που θα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες πολίτες στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού, αναφέρθηκε εκτενώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος επιχείρησε να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό μετά τα 1259 νέα κρούσματα στη χώρα μας. Αριθμός ρεκόρ από την πρώτη μέρα της επιδημίας στην Ελλάδα.

Ο γνωστός καθηγητής αναφέρθηκε στην προσωπική επιλογή που θα πρέπει να κάνει κάθε πολίτης ώστε να ανακοπεί η πορεία της επιδημίας, δεδομένου ότι είναι σε έξαρση και δεν υπάρχει προστασία στον πληθυσμό από ανοσία.

«Είναι η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές. Η ελεύθερη επιλογή μετράει. Δεν είναι επιλογή σκλαβιάς. Είναι επιλογή ελευθερίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιόδρας.

“Αποφεύγουμε το lockdown”

Πάντως ο κ.Τσιόδρας επεσήμανε ότι ομόφωνα η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε οριζόντια μέτρα και ένα lockdown, ώστε να μπορέσει να συνεχισθεί η ζωή μας έστω με κάποιους κοινωνικούς περιορισμούς. Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ένα οριζόντιο lockdown θα είχε σοβαρές συνέπειες σε κοινωνικό, ψυχολογικό και κάθε άλλο επίπεδο γι αυτό και αποφασίστηκε να μην ισχύσει.

Ωστόσο υπογράμμισε πως θα πρέπει με προσωπική επιλογή να τηρηθούν τα μέτρα καθώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

“Το lockdown είναι η τελευταία των τελευταίων επιλογή” είπε εμφατικά ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button