ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Επταήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από Αλβανία

Πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς μπαίνει από 16 Αυγούστου και έτσι θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από 16 Αυγούστου όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από την Αλβανία θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα.

Παράλληλα από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Από τις 17 Αυγούστου, για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Μάλτα.

Όπως διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς η υποχρέωση για προσκόμιση τεστ δεν ισχύει για παιδιά μέχρι 10 ετών.

Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρδαλιάς έκανε εκτενή αναφορά στην ατομική ευθύνη των πολιτών και τόνισε ότι «αυτό το καλοκαίρι ο τρόπος χαλάρωσης και εκτόνωσής μας, δεν μπορεί να είναι ίδιος με τις άλλες χρονιές».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button