Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠαιδί

Κορονοϊός: Έρχεται αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά- Τι λένε οι ειδικοί

Ανησυχία των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά

Αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά λίγα μόλις 24ωρα μετά το πρώτο κουδούνι.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ανέφερε χαρακτηριστικά για το άνοιγμα των σχολείων: «Έχουμε 730.000 με 750.000 παιδιά από 12 έως 18 ετών. Υποθέτουμε ότι το 25% θα έρθει σε επαφή με τον κορονοϊό. Εάν το 1/4 μολυνθεί, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε 30.000 με 50.000 παιδιά με νόσο. Επομένως, θα έχουμε 300 με 500 παιδιά στα νοσοκομεία. Δεν θέλω να τρομάξω κανένα, αλλά οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν αυτούς τους αριθμούς».

Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε ότι τα παιδιά δεν θα νοσήσουν σοβαρά και πιθανότατα δεν θα μολυνθούν καν όσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί και, όπως είπε, τα παιδιά λειτουργούν καλύτερα ανοσοποιητικά εάν είναι εμβολιασμένα.

Λινού: Τα ανοιχτά παράθυρα είναι υγεία

«Αυτό που φοβόμαστε είναι διασπορά στη διάρκεια της εκπαίδευσης, δηλαδή όσο τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο» ανέφερε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, σχολιάζοντας το άνοιγμα των σχολείων.

Τόνισε ότι το προηγούμενο διάστημα τα παιδιά βρίσκονταν κυρίως σε εξωτερικό χώρο λόγω διακοπών και καλοκαιριού, ενώ πλέον δεν θα ισχύει αυτό. «Είναι στοίχημα το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι τα ίδια πράγματα στα μέσα Οκτωβρίου. Οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να φορούν συνέχεια τις μάσκες, οι χώροι να αερίζονται. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος. Το ποσοστό των παιδιών που θα αρχίσουν να μεταδίδουν τη νόσο θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι τώρα».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button