ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Έρχεται επικουρικό προσωπικό στα εμβολιαστικά κέντρα

Ενισχύεται τις επόμενες ημέρες το σύστημα με τα εμβολιαστικά κέντρα που έχει δημιουργηθεί ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία

Σε προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα εμβολιαστικά κέντρα προχωρά τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας με διαδικασίες εξπρές.
Την ενίσχυση των μονάδων όπου θα γίνεται το εμβόλιο για τον κορονοϊό, έχουν αναλάβει οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), ώστε στις αρχές Ιανουαρίου να είναι τα πάντα έτοιμα. Τότε άλλωστε με βάση και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να φθάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου οπότε και θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία.

Το επικουρικό προσωπικό

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή προσωπικού από τις υπάρχουσες λίστες με τους επικουρικούς (με σειρά προτεραιότητας), ώστε τις επόμενες ημέρες να αναλάβουν καθήκοντα.
Οι πρώτες προσλήψεις αναμένονται στη 2η ΥΠΕ όπου ξεκινά άμεσα η πρόσκληση προς το επικουρικό προσωπικό.

Οι ειδικότητες που αναμένεται να φθάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα είναι νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας αλλά και διοικητικό προσωπικό.
Να σημειωθεί ότι σε όλη τη χώρα έχουν δημιουργηθεί 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ υπάρχουν Μονάδες Υγείας που διαθέτουν 2 και 3 κέντρα ανάλογα με τους χώρους που έχουν δημιουργηθεί.
Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η προσομοίωση για την παραλαβή και ασφαλή αποθήκευση των εμβολίων. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ: «Κορονοϊός – εμβόλιο: Ξεκινούν ασκήσεις προσομοίωσης στα εμβολιαστικά κέντρα»

Να υπενθυμιστεί ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, άτομα σε κέντρα ειδικής φροντίδας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Αργεί το εμβόλιο του κορονοϊού

Ο εμβολιασμός θα γίνει σε δυο δόσεις όπου ανάμεσά τους θα μεσολαβούν 30 ημέρες, ενώ η Ελλάδα θα παραλάβει 25 εκατομμύρια δόσεις.

Οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, αυστηρά με παρουσία γιατρού, ενώ η διαδικασία δεν θα διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button