ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορoνοϊός: Έρχονται νέα έκτακτα μέτρα για την Αττική με εντολή Μητσοτάκη – Τι θα περιλαμβάνουν

Αρχική > Άρθρα > Κορoνοϊός: Έρχονται νέα έκτακτα μέτρα για την Αττική με εντολή Μητσοτάκη – Τι θα περιλαμβάνουν

Κατάλογο νέων αυστηρότερων μέτρων καταρτίζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για να εφαρμοστούν σε περιοχές με μεγάλο ιικό φορτίο ανάμεσα στις οποίες και η Αττική, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για το πότε και αν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχει μια γενικότερη έκρηξη κρουσμάτων και σε γειτονικές χώρες και αυτό δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα και θα έχουμε όπως φαίνεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να συντάξουν μια λίστα μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο αν χρειαστεί. Θα έχουμε τον κατάλογο σήμερα ή αύριο και τα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο»

Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιούν τα μέλη της επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας προκειμένου να εξεταστούν όλα τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει καθώς παρατηρείται αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων στην Αττική αλλά και αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ.

Υπό το πρίσμα αυτό εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι ειδικοί να εισηγηθούν την χρήση μάσκας παντού. Διαβάστε ΕΔΩ τι προανήγγειλε ο Κικίλιας: «Προς τοπικά lockdown και νέα μέτρα σε Δήμους της Αττικής

Ποια μέτρα ισχύουν ήδη

Τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη περιλαμβάνουν:

–Παράταση του μέτρου για τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ κ.λ.π.) έως τα μεσάνυχτα.

-Μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

–Απαγόρευση κάθε εκδήλωσης με άτομα άνω των 50

-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button