ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα αν – Τι προτείνουν οι ειδικοί στο Μαξίμου

Νέα αυστηρότερα μέτρα είναι στο τραπέζι αν δεν περιορισθεί η διασπορά

Νέα πολύ πιο σκληρά και περιοριστικά μέτρα είναι πλέον επισήμως στο τραπέζι, εάν τα επόμενα 24ωρα δεν υπάρξει κάμψη της διασπορά του κορονοϊού. Μάλιστα σήμερα αναμένεται ο πρωθυπουργός μαζί με τα κυβερνητικά στελέχη να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για το αν θα πρέπει να υπάρξουν κι άλλοι περιορισμοί ειδικά στις «πορτοκαλί» περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 της επικινδυνότητας.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι ειδικοί αλλά και ο επικεφαλής Σωτήρης Τσιόδρας εδώ και μέρες εισηγούνται την αυστηροποίηση των μέτρων, καθώς διαπιστώνουν πως μεγάλες κοινωνικές ομάδες δεν υπακούνε.

Οι οριστικές αποφάσεις

Γι αυτό και σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις εάν ειδικά στις πορτοκαλί περιοχές θα πρέπει να γίνει γενική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, παρότι από την αρχή κρίθηκε πως είναι ένα μέτρο που δεν ευνοεί την κίνηση των πολιτών άρα και την οικονομική δραστηριότητα ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δείτε ΕΔΩ πως κατανέμονται τα κρούσματα σε ολες τις περιοχές: “Κορονοϊός: Η κατανομή των 865 νέων κρουσμάτων σήμερα 21 Οκτωβρίου – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Επίσης στο τραπέζι είναι – αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – ο περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου, αλλά και η νυχτερινή κυκλοφορία. Γι αυτό άλλωστε και τα επόμενα 24ωρα θα αυξηθούν οι περιπολίες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν συγκεντρώσεις πολιτών σε εξωτερικούς χώρους. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι στις περιοχές που «βράζουν» – Οι φόβοι των αρχών»

Νέες τηλεδιασκέψεις

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως ενημερώνεται πλήρως για την κατάσταση που επικρατεί ενώ σήμερα αναμένεται να υπάρχει τηλεδιάσκεψη με όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας με αφορμή την εξάπλωση της επιδημίας.

Οι Περιφερειάρχες θα ενημερώσουν ξεχωριστά ο καθένας για την περιοχή του για το τι κατάσταση επικρατεί, ώστε να υπάρχει πλήρη εικόνα για τη διασπορά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην αυστηρή τήρηση των υπαρχόντων μέτρων στις περιοχές που η επιδημία μοιάζει να ξεφεύγει και ήδη οι πόλεις έχουν μπει σε πορτοκαλί συναγερμό.

Αντίστοιχα βέβαια και για τις κόκκινες περιοχές που προκαλούν έντονη ανησυχία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την επιδημία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button