ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Φόβοι για νέα έξαρση της πανδημίας – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων

Φόβοι για νέα έξαρση της πανδημίας καθώς ο ΕΟΔΥ καταγράφει τις δύο τελευταίες ημέρες πάνω από 3.000 μολύνσεις ενώ και οι υπόλοιποι επιδημιολογικοί δείκτες κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Την ίδια στιγμή χθες καταγράφηκε ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ με τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας να σπάνε το φράγμα των 700.000.

Πλέον οι φόβοι και οι ανησυχίες των ειδικών για νέα αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται να επιβεβαιώνεται, με τη Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ η Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη που χθες κατέγραψε ακόμα 574 νέα κρούσματα, τριψήφιο αριθμό μολύνσεων σημειώθηκε στην Ημαθία με 172, στη Μαγνησία με 141, στην Πιερία με 128, στην Πέλλα με 119 και στη Λάρισα με 270 νέες μολύνσεις. Εξαίρεση αποτελούν η Καβάλα, η Καστοριά και η Καρδίτσα, που εμφανίζουν υποχώρηση.

Κορονοϊός: Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Στη Θεσσαλονίκη σπεύδει σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής, Θεοκλής Ζαούτης, με φόντο την συνεχή και σταθερή επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας τόσο στη συμπρωτεύουσα όσο και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο κ. Ζαούτης θα πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με φορείς της πόλης, ξεκινώντας από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα συναντήσει στις 9.15 το πρωί τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button