ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Φόβοι για νέα έξαρση της πανδημίας – Συναγερμός για τη Βόρεια Ελλάδα

Μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες

Φόβοι για νέα έξαρση της πανδημίας επικρατούν στους ειδικούς επιστήμονες και το υπουργείο Υγείας, καθώς ο ΕΟΔΥ καταγράφει καθημερινά πλέον κοντά στα 3000 με 3500 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ και οι υπόλοιποι επιδημιολογικοί δείκτες κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

Πλέον οι φόβοι και οι ανησυχίες των ειδικών για νέα αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται να επιβεβαιώνεται, με τη Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.
Άλλωστε οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό αλλά και οι απλές κλίνες covid είναι ασφυκτικά γεμάτες στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε ετοιμότητα το υπουργείο Υγείας

Στην περίπτωση πάντως που συνεχισθεί η αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι σε ετοιμότητα ώστε να εφαρμόσει το έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο για τα νοσοκομεία.

Εξάλλου όπως προκύπτει από τα καθημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς. Μάλιστα η επιδείνωση του καιρού σε συνδυασμό με την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στην περιοχή, δημιουργούν ένα “εκρηκτικό” κλίμα.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ενεργοποιήσει τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να μεταφέρονται ασθενείς non – covid για νοσηλεία στις ιδιωτικές κλινικές.
Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις με τον κλάδο ώστε να καθορισθούν και οι αμοιβές οι οποίες αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς πάλι εν μέσω πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button