ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Φόβοι των αρχών για εντάσεις στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις αντιδράσεις γονέων για τις μάσκες

Φόβοι για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία χωρίς μάσκα μετά τις αντιδράσεις γονέων που εκδηλώθηκαν και με συγκεντρώσεις

Ανησυχία επικρατεί στις αρχές όχι μόνο για την πιθανή διασπορά του κορονοϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και τα πιθανά επεισόδια που μπορεί να δημιουργηθούν με γονείς που αρνούνται να τηρήσουν τα παιδιά τους τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες.

Γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση. Οι μεμονωμένες προς το παρόν αντιδράσεις γονέων που δεν θέλουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν με μάσκα στο σχολείο αλλά και οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, παρακολουθούνται στενά.

Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες, και όσο πλησιάζει το άνοιγμα των εκπαιδευτικών μονάδων, διατυπώνονται όλο και περισσότερες αντιδράσεις από ορισμένους γονείς που θεωρούν ότι ο κορονοϊός …δεν υπάρχει, συνεπώς τα μέτρα που λαμβάνονται στα σχολεία είναι …αντιδημοκρατικά.
Είναι προφανές πως πρόκειται για φωνές που κινούνται στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και των fake news.

Και συγκεντρώσεις

Ωστόσο οι φωνές αυτές εκδηλώθηκαν χθες Κυριακή και εμπράκτως, αφού σε διάφορα σημεία της χώρας, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γονέων που αντιδρούν στις μάσκες και τα μέτρα στα σχολεία.

Η ψηφιακή αφίσα που διακινήθηκε από τα social media

Η διοργάνωση έγινε μέσα από τα social media ενώ οι διαμαρτυρόμενοι βγήκαν στους δρόμους χωρίς να φορούν μάσκα αλλά και χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Κύριο σύνθημα τους είναι «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση γονεών κατά της μάσκας στα σχολεία

Πάντως οι αρμόδιοι υπουργοί ήταν σαφείς προειδοποιώντας τους γονείς που δεν θα τηρήσου τα μέτρα με τα παιδιά τους ότι θα μένουν εκτός σχολικών μονάδων. Διαβάστε ΕΔΩ τις κυρώσεις που θα υπάρχουν: «Εκτός σχολείου οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα – Τι δήλωσε η Ν. Κεραμέως»

Η ανησυχία

Οι ανησυχίες πάντως των αρχών εστιάζονται κυρίως στην πρώτη ημέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, περιγράφουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr. Και αυτό καθότι εκτιμούν ότι μπορεί να καταγραφούν και επεισόδια από γονείς που θα επιχειρήσουν να πάνε τα παιδιά τους στα σχολεία χωρίς μάσκα προκειμένου να περάσουν το μήνυμά τους.

Γι αυτό άλλωστε και οι αρχές είναι σε ετοιμότητα μπροστά σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολεία: Ποιοι μαθητές εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας – Πως θα δικαιολογούνται οι απουσίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button