ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Γεμίζουν ασφυκτικά οι ΜΕΘ στις «κόκκινες» περιοχές – Εσπευσμένα σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας

Ασφυκτικά αρχίζουν να γεμίζουν οι εντατικές στις πόλεις με αυξημένα κρούσματα

Στο κόκκινο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το ΕΣΥ, αφού γεμίζουν πια ασφυκτικά τόσο οι απλές κλίνες covid-19, όσο και οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό.

Για το λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός στο υπουργείο Υγείας, ενώ σπεύδει στη Θεσσαλονίκη αλλά και τα Ιωάννινα ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Κωτσιόπουλος προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.

Εξάλλου μετά τα Ιωάννινα που πέρασαν στον 4ο βαθμό της επικινδυνότητας και μπήκαν σε μίνι lockdown, ανάλογα μέτρα αναμένεται να ληφθούν και για τη Θεσσαλονίκη η οποία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, όλα δείχνουν πως θα μπει επίσης σε αυστηρότατα μέτρα. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ: «Κορονοϊός: Προς lockdown η Θεσσαλονίκη – Ποια μέτρα εξετάζονται»

Τα επόμενα βήματα

Ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Κωτσιόπουλος αναμένεται να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα για τα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα δεομένου ότι έχει αυξηθεί δραματικά η πληρότητα τις τελευταίες ημέρες.

Ενδεικτικό είναι ότι πάνω από το 50% των κλινών ΜΕΘ στις δύο περιφερειακές ενότητες είναι καλυμμένο. Γεγονός που σημαίνει πως τις επόμενες ημέρες η κατάσταση στα νοσοκομεία θα χειροτερέψει.

Εξάλλου εκτιμάται πως θα χρειασθούν 10 με 15 ημέρες για να φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί ειδικά για τα Ιωάννινα και τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν στη Θεσσαλονίκη μετά τα 384 νέα κρούσματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button