ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Γιατί μειώθηκαν τα κρούσματα – Συνεχίζεται ο συναγερμός στις αρχές

Μπορεί τη Δευτέρα να κατεγράφησαν μόνο 170 νέα κρούσματα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όμως οι αρχές δεν εφησυχάζουν

Αίσθηση προκάλεσε η σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίσθηκαν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Άλλωστε σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες ημέρες του Αυγούστου που τα περιστατικά ήταν πάντα πάνω από 200, δημιουργήθηκε σε πολλούς η εικόνα ότι πλέον η επιδημία ελέγχεται στην χώρα μας. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι εντόπισε ο ΕΟΔΥ: «Κορονοϊός: Αισθητή μείωση νέων κρουσμάτων – Στα 170 σε όλη τη χώρα- Κανένας νέος θάνατος»

Τα τεστ

Ωστόσο οι επιστήμονες αλλά και οι υγειονομικές αρχές έχουν άλλη άποψη και δεν εφησυχάστηκαν από την σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων. Και αυτό διότι κατά τη συνήθη τακτική, οι πολίτες που έχουν υποψία ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό αλλά είναι ασυμπτωματικοί, αποφεύγουν να πραγματοποιούν τεστ τα Σαββατοκύριακα.

Γι αυτό άλλωστε και σχεδόν κάθε Δευτέρα τα κρούσματα που εντοπίζονται είναι μειωμένα.
Άλλωστε τα περισσότερα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια τις Κυριακές δεν πραγματοποιούν εργαστηριακό έλεγχο.

Όμως φαίνεται ότι τα τεστ που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο στη χώρα δείχνουν εκτός από την επιδημιολογική τάση, και την τακτική που ακολουθείται στην επιδημία για την παρακολούθηση των νέων περιστατικών.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε αυτό το «δεύτερο» κύμα του κορονοϊού που ζει η χώρα μας, οι νέοι εμφανίζονται πάνω πάνω στη λίστα με τα περισσότερα κρούσματα. Διαβάστε ΕΔΩ γιατί: «Κορονοϊός: Γιατί αυξάνονται καθημερινά τα νέα κρούσματα – Τι εξηγούν οι ειδικοί»

διαγνωστικά κέντρα

Η κατακόρυφη αύξηση που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας οφείλεται εκτός των άλλων και στον αυξημένο αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται, σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην τελευταία έκθεση του παρατηρητηρίου covid-19, ότι σε αντίθεση με την πρώτη φάση της πανδημίας, ο μέσος όρος ηλικίας των θετικών κρουσμάτων είναι σημαντικά χαμηλότερος, από 48,6 έτη το μήνα Μάρτιο, σε 36,2 έτη τον μήνα Αύγουστο. Γεγονός που οφείλεται και στο ότι οι μεγαλύτεροι αλλά και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προφυλάσσονται περισσότερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο κοστίζουν τα τεστ για τον κορονοϊό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button