ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Γιατί μειώθηκαν ξανά τα κρούσματα και αυξήθηκαν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι – Πόσα τεστ έγιναν

Δείτε τη διαφορά στον αριθμό των τεστ για τον κορονοϊό από μέρα σε μέρα

Κατακόρυφη μείωση στον αριθμό των τεστ καταγράφεται κάθε Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να είναι σημαντικά μικρότερος, δίνοντας ωστόσο μια πλασματική εικόνα της επιδημίας στη χώρα μας.

Είναι ενδεικτικό ότι τα νέα κρούσματα στις 22 Νοεμβρίου ήταν 1498, σε σύγκριση με τα 2.311 του Σαββάτου. Δείτε αναλυτικά τα νέα κρούσματα χθες 22 Νοεμβρίου: «Κορονοϊός: 1498 κρούσματα και 103 νεκροί σε 24 ώρες – 540 οι διασωληνωμένοι»

Το γεγονός αυτό βέβαια οφείλεται στη δραστική μείωση των τεστ για τον κορονοϊό που γίνεται το Σαββατοκύριακο.

Μείωση κατά 1/3 στα τεστ

Τόσο τα δημόσια εργαστήρια όσο και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα πραγματοποιούν τα Σαββατοκύριακα σχεδόν τα μισά τεστ σε σύγκριση με τις καθημερινές. Και αυτό επειδή και οι πολίτες προσέρχονται σε μικρότερο βαθμό για εξέταση, ενώ και τα εργαστήρια εργάζονται με πιο αργούς ρυθμούς και με λιγότερο προσωπικό.

Είναι ενδεικτικό ότι τα χθεσινά αποτελέσματα οφείλονται στη μείωση του αριθμού των τεστ ακόμη και κατά το 1/3 σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.

Ειδικότερα ενώ την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 21 Νοεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί 22.798 PCR τεστ και 8.122 rapid τεστ, το επόμενο 24ωρο από το Σάββατο έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν μόλις 12.698 PCR τεστ και 3.105 rapid τεστ.

Γι’ αυτό άλλωστε η εικόνα που ενδιαφέρει πια τους ειδικούς είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αφού αυτοί οι αριθμοί κρίνουν πραγματικά την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.
Από την εικόνα των νοσηλευομένων θα κριθεί και η σταδιακή άρση των μέτρων τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button