ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Η εβδομάδα που θα κρίνει ποια μέτρα θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο- Τι εξετάζεται

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Η εβδομάδα που θα κρίνει ποια μέτρα θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο- Τι εξετάζεται

Οι πιο κρίσιμες ημέρες είναι αυτές που διανύουμε και ειδικά το τριήμερο που ακολουθεί για τον Δεκαπενταύγουστο. Οι ειδικοί καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τα νέα κρούσματα, που οφείλονται κυρίως στο συνωστισμό που παρατηρείται, ώστε να αποφανθούν για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας και να εισηγηθούν στην κυβέρνηση πιθανά νέα μέτρα.

Ο φόβος των υγειονομικών αρχών εστιάζεται στον Δεκαπενταύγουστο, ακριβώς επειδή αναμένεται να υπάρξουν λειτουργίες, έστω χωρίς λιτανείες και την περιφορά των εικόνων της Θεοτόκου.

Πιστοί στους ναούς

Γι αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση έλαβε τα μέτρα απαγόρευσης για τις λιτανείες. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες:« Κορονοϊός: Τέλος οι λιτανείες και τα πανηγύρια τον Δεκαπενταύγουστο – Νέα έκτακτα μέτρα Χαρδαλιά»

Και η ανησυχία τους δεν είναι τυχαία καθώς μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι Έλληνες που θα επιστρέψουν από τις διακοπές (τα νησιά και την Περιφέρεια) θα μεταβούν στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου είναι πιθανό να αυξηθεί ο κίνδυνος της υπερμετάδοσης.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr αρκετά μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία μην μεταδοθεί ο ιός προς τα τέλος Αυγούστου, οπότε και θα έχουν επιστρέψει όλοι από την καλοκαιρινή ανάπαυλα.
Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει έτοιμη λίστα με επιπλέον μέτρα που θα ανακόψουν την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Εκτός από τα τοπικά lockdown που εφαρμόζονται ήδη, στο τραπέζι βρίσκεται πάντα και η επαναφορά του πενταψήφιου αριθμού 13033, αλλά σε μία πιο light μορφή, αφού αναμένεται να περιλαμβάνει πολύ λιγότερους περιορισμούς ενώ είναι πιθανό να εφαρμοσθεί για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Αυτό βέβαια μόνο στην περίπτωση που υπάρξει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού τις επόμενες 15 ημέρες. Στην περίπτωση αυτή θα ανατραπεί πλήρως ο όποιος σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη ακυρώθηκε η ΔΕΘ. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν μαζί με τη ΔΕΘ: «Κλείνουν μπαρ-εστιατόρια από τα μεσάνυχτα- Δείτε σε ποιες περιοχές»

Πάντως ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button