ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Η Ευρώπη «φλέγεται» από την πανδημία – Lockdown και μέτρα παντού

Σε συναγερμό ξανά ολόκληρη η Ευρώπη από τα χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Η Ευρώπη «φλέγεται» από την πανδημία – Lockdown και μέτρα παντού

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα κινείται ο κορονοϊός σε ολόκληρη τη Ευρώπη λόγω και των θερμοκρασιών που έχουν αρχίσει και πέφτουν σε πολλές χώρες. Αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να ζουν σε κλειστούς χώρους όπου η μεταδοτικότητα είναι πολύ υψηλότερη από τους εξωτερικούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης επανέρχεται το Lockdown και τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αφού καθημερινά εντοπίζονται χιλιάδες νέα κρούσματα. Ενδεικτικό είναι ότι στις Βρυξέλλες– στην καρδιά της Ευρώπης- κλείνει η εστίαση πλήρως για έναν μήνα, μετά τη μεγάλη διασπορά του ιού.

Η Γαλλία

Στη Γαλλία από την άλλη η χώρα είναι σε απόλυτο συναγερμό καθώς καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες.
Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων από τις αρχές του 2020 ανέρχεται στα 867.197, ενώ το Γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 32.427 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο το Σάββατο, αριθμός ρεκόρ, μετά τα 25.086 της Παρασκευής.

Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων από τις αρχές του έτους ανέρχεται στα 867.197 στη Γαλλία. Αύξηση παρατηρείται όμως και στους θανάτους αφού μόνο χθες Σάββατο 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 33.392.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button