Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Η βρετανική μετάλλαξη θα σαρώσει τον κόσμο

Είναι από 30% έως 100% πιο θανατηφόρα

Περισσότερο θανατηφόρα  θεωρείται η βρετανική μετάλλαξη του κορoνοϊού, που έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο από τον Σεπτέμβριο, οπότε και εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με ερευνητές, η παραλλαγή του κορoνοϊού B.1.1.7 είναι υψηλής μεταδοτικότητας, ενώ διαθέτει και υψηλότερα ποσοστά θνητότητας.

Εξάλλου η διευθύντρια της κοινοπραξίας Covid-19 Genomics UK Σάρον Πίκοκ δήλωσε πρόσφατα στο BBC πως το παραλλαγμένο στέλεχος του Κεντ έχει “σαρώσει τη χώρα” και “αναμένεται να σαρώσει τον κόσμο, κατά πάσα πιθανότητα”.

Στο μεταξύ βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην British Medical Journal , έδειξε ότι η προσβολή από την νέα παραλλαγή οδήγησε σε 227 θανάτους σε δείγμα 54.906 ασθενών της Covid-19, σε σύγκριση με τους 141 θανάτους σε ίδιο δείγμα ασθενών που είχαν προσβληθεί από άλλα στελέχη.

«Σε συνδυασμό με την ικανότητά της να μεταδίδεται με ταχύτητα, αυτό καθιστά την B.1.1.7 απειλή που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄όψιν», δήλωσε ο Ρόμπερτ Τσάλεν, ερευνητής του Exeter University που συμμετείχε στην έρευνα.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες μετά από ανάλυση σχετικών μελετών διαπίστωσαν ότι το νέο στέλεχος χαρακτηρίζεται από σημαντικά μεγαλύτερη θνητότητα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button